ایران هشتمین تولیدکننده ابریشم در جهان است

ایران هشتمین تولیدکننده ابریشم در جهان است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعت فرش ایران(عصرفرش)، به نقل از صدا و سیما، دوشنبه تارنمای وزارت جهاد کشاورزی، «عدیل سروی» در آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: ۹۰ درصد ابریشم جهان در کشورهای آسیایی تولید می شود و چین با تولید ۱۴۲ هزار تن در رتبه نخست و هند با تولید ۳۲ هزار تن در رتبه دوم جهان قرار دارد.
سروی ادامه داد: با پرورش کرم ابریشم مواد اولیه مورد نیاز صنایع فرش بافی، پزشکی، نظامی و الکترونیک تولید می شود و بخشی از زنان روستایی و کودکان یک درآمد نسبی به دست می آورند.
به گفته وی، نوغانداری در ۲۲ استان کشور رواج دارد اما ۹۶ درصد پرورش کرم ابریشم در هفت استان کشور متمرکز است که استان گیلان با ۴۰ درصد و خراسان رضوی با ۳۰ درصد به ترتیب رتبه های نخست و دوم نوغانداری را به خود اختصاص می دهد.

** تامین ۴۰۰ هزار اصله نهال توت برای حمایت از نوغانداری
رییس مرکز نوغانداری کشور از تامین ۴۰۰ هزار اصله نهال برای توتستان های کشور در سال زراعی جاری خبر داد و تصریح کرد: برای حمایت از نوغانداری اقدام هایی مانند توسعه توتستان ها در زمین های شیبدار و مناطق مستعد، بهسازی و نوسازی توتستان ها، تامین منابع مالی و جذب تسهیلات را پیگیری می کنیم.
وی تصویب بیمه نوغانداران، ایجاد صندوق حمایت از نوغانداری و تامین تخم نوغان را از دیگر اقدامات حمایتی برشمرد و گفت: با امضای تفاهمنامه میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) می توان از ظرفیت ها و نیروی انسانی زیر پوشش این نهاد برای افزایش تولید پیله ابریشم و اشتغالزایی استفاده کرد.
سروی ادامه داد: ایجاد تشکل های کشاورزی مردم نهاد و مساعدت در بازاریابی، خرید تضمینی، تشکیل زنجیره های تولید، پرورش کرم ابریشم در مناطق جغرافیایی مساعد با اولویت استان های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان شمالی، کسب درآمد جانبی برای مددجویان روستایی و شهری با اولویت زنان سرپرست خانوار روستایی از زمینه ها و مفاد همکاری در این تفاهم نامه است.
این تفاهمنامه ۱۱ ماده دارد و برای ۲ سال اجرا می شود.
به گزارش ایرنا، صنعت نوغانداری کشور در دهه های ۸۰ تا ۹۰ دچار افول شده بود اما با تصویب هیات وزیران در سال ۱۳۹۳ مرکز توسعه نوغانداری کشور به عنوان متولی این بخش برای اعمال وظایف حاکمیتی، نظارتی و توسعه ای راه اندازی شد.
این مرکز به دنبال اعمال راهکارهای حمایتی برای جلب اعتماد مردم به صنعت نوغانداری کشور است تا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان با کمک های یارانه ای تولید شود و با حداقل قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
پارسال قرار بود نزدیک به ۹۰۰ تن پیله تر ابریشم در کشور تولید شود که محقق شد.
تولید ۹۷۸ تن پیله تر ابریشم برای امسال پیش بینی شده است که افزایش بیش از ۵۵ درصدی درآمد نوغانداران را تا پایان سال در پی دارد. همه پیله های تولید شده در بخش غیردولتی به صورت نقدی و با قیمت بالاتر از قیمت تضمینی خریداری شده است.
امسال هر کیلوگرم پیله تر ابریشم به طور متوسط بیش از ۳۴ هزار تومان فروخته شد؛ در حالی که قیمت تضمینی هر کیلوگرم پیله تر ابریشم ۱۸ هزار و ۱۰۴ تومان بود.
قیمت خرید پیله تر ابریشم در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ از ۸۳۰۰ تومان به ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان افزایش یافت که رشد ۱۱۰ درصدی را در ۶ سال نشان می دهد.
امسال تعرفه واردات نخ ابریشم برای حمایت از تولید داخلی از ۱۵ به ۲۶ درصد رسید و نزدیک به ۲۶ هزار جعبه تخم نوغان در ۲۲ استان کشور توزیع شد.
اکنون ۵۰ درصد پیله تر ابریشم در استان گیلان تولید می شود.

نظرات کاربران

کد امنیتی